Вакуумските прекинувачи мора да го разберат здравиот разум

Вакуумскиот прекинувач главно вклучува три компоненти: комора за гаснење на лакот на вакуумската пумпа, вистинска организација на работа со електромагнетна индукција или торзиона пружина и рамка за поддршка.
Животот на вакуумскиот прекинувач го вклучува векот на вакуумската пумпа, животниот век на механичката опрема и животниот век на електричната опрема.
Вакуумски прекинувач.
1. Време на циклус на одржување.
Самата комора за гаснење на лак на вакуумскиот прекинувач не бара одржување. Вакуумскиот прекинувач треба само да се инсталира и прилагоди по потреба, а капиталот може да се стави во функција, а одржувањето за време на работата е релативно едноставно. За време на работата на вакуумскиот прекинувач, кога фреквенцијата на работа достигнува една петтина од животниот век на механичката опрема, напојувањето треба да се исклучи за да се изврши сеопфатна проверка и прилагодување. Како што е животниот век на механичката опрема. Кога електричната опрема е на крајот од својот животен век, намалете го колку што е можно повеќе времетраењето на циклусот на проверка и прилагодување.
2. Проверете ја специфичната содржина на прилагодувањето.
Инспекцијата и прилагодувањето главно ги вклучуваат следните аспекти:
(1). Затегнете ги поврзувачките делови на приклучоците на главното контролно коло.
(2) Исчистете ја вистинската работна организација и куќиштето на комората за гаснење на лакот.
(3) Додадете маст во положбата за вежбање за фитнес и заменете ја оштетената и еродирана положба.
(4) Проверете ја контактната точка за оштетување.
(5) Проверете го степенот на вакуум на комората за гаснење на лакот на вакуумската пумпа.
(6) Прилагодете ги другите главни параметри (главно растојанието за отворање на прекинувачот. Проверете и приспособете го распоредот на намаленото патување).
3. Разјаснете го и заменете го степенот на вакуум на лачниот канал.
(1) Евалуација на вакуумскиот степен на комората за гаснење на лакот.
Степенот на вакуум на вакуумскиот прекинувач е веднаш поврзан со перформансите на отпорот на пламен и карактеристиките на гаснење на лакот на изолациониот прекинувач. Во секојдневниот живот, тешко е правилно да се разликува вакуумскиот степен на комората за гаснење на лакот. Вообичаен метод е да се примени методот на еднонасочна компресија за да се утврди дали степенот на вакуум е до стандард.
(2) Отстранете ја и заменете ја комората за гаснење на лакот.
Работата на демонтирање и замена на лачниот канал е релативно едноставна и генерално може да се изврши според барањата на прирачникот на производителот. По расклопување и замена, спецификациите за инсталација на машинската опрема. Мозочен аранжман на прекинувачот. Прекумерно патување. Прецизно измерете ги растојанијата. Сепак, при затворањето ќе треба да се направат прилагодувања. Потоа направете го тестот за напон за издржување на излезната моќност наизменична струја.


Време на објавување: 29 април 2022 година